The platypus cafe



































City / taipei
Year / 2018
Photographer /Lee Guomin
From / Radius interior design










         

Residence of Liu






city / taipei
year / 2018
photographer / Ivan
From / Radius interior design

           
The ceiling of the case retains the original appearance of the cement board, and the nature of the building is expressed. Then we put the geometrical body made of walnut board into the room, and plan the space of the private area such as storage and bathroom/kitchen. In the body. It also brings the warmth of wooden building materials to the space based on the cement color.
The porch increases the visual depth of the space by the effect of the mirror, and extends the cabinet to the TV cabinet in a platform manner, with changes in the material. The quiet cement special paint wall surface cooperates with the metal cabinet with different light and shadow due to the illumination of the light to draw the visual focus, and the white marble is blended underneath, perfecting the level change in the space.












Mark

Residential of Lee






City / taipei
Year / 2018
Photographer /Lee Guomin
From / Radius interior design

           
This case is the renovation of a 40-year-old apartment, which will become home for a family of four. The biggest problem with the current old apartment lies in the cramped, confined space resulting from compartments as well as low ceilings and beams.


First of all, we plan the walkway circulation using simple building mass design, clearly separating public and private areas. All the doors are designed as hidden doors, blending in the material. The visual space is maximized with the axis lengthened by leveling the elevation and extending the material.


A substantial amount of hand-applied plain-colored paint is used in the space to neutralize spatial color intensity. Materials that symbolize nature, like stone, wood grain and special paint, are employed to create the symbiosis between man and nature with the changes of light and shadows. The living space evokes a sense of coziness for both the body and the mind, delivering a perfect, elaborate feast for the eyes as well as other senses.









Mark

A Free Framework






city / taipei 
year / 2018
photographer /  Lee Guomin
From Radius interior design


This case is the renovation of a small old house. The owner is a young man with musical aspirations.
He commissioned us to re-plan this space, within a limited budget, converting it into a creation base that doubles as a dwelling.

The narrow and long house was originally divided into individual spaces by an independent corridor, with a round window being
the sole source of natural light. With the limit of base width and height, we first planned the main storage space, arranging all
required spaces in the center. Compartments serve as storage wardrobes/bed headboards, the low ceiling area is where the air
conditioner is concealed and the book display cabinet is located, and the corridor functions as the study/bedroom/rest/parlor area,
with the use of glass and sliding doors to provide plenty of lighting and privacy.


The open space and functional features are formed in the center of the house, with the surrounding naturally-formed circulation
connecting all spaces. The corridor is part of the space, blurring the boundary between space and circulation. The free space also
frees the form of creation.


001a
001b
001c


















Mark