The platypus cafe











       

In addition, we combine the display function on weathered wood in the space, and the curved landscape places seats that can be moved as needed. Guests sit surrounded by weathered wood and cacti, facing the raised coffee bar, watching the barista's performance in the space

Ancestral Residence

 




City / taipei
Year / 2018
Photographer / Lee Guomin
From / Radius interior design


The homeowner stated that the building, constructed by the grandpa, brick by brick, is teeming with memories of three generations, hoping that
the nearly hundred-year-old ancestral residence could be passed down from generation to generation.

With the old house that has been handed down, we contemplated on how to retain the memories as well as catering to the daily needs and lifestyles
today. We stripped it down to the original layout, adding a light touch with plain materials. “Bareness” has become our core concept in planning this
ancestral residence.

The building itself is a long, narrow, four-story construction with single-sided natural light and excessively long circulation. First, the locations of the
main stairs and elevator were set, with iron plates serving as the stair structure and the treads perforated to let vertical light in. This being the center,
the space and circulation on each floor were laid out.

We hope to pass on the memories of three generations in going upstairs in the excess vertical space. As the ancient house was mainly built with
red brick walls, we cut and removed the surface material of the stair walls on the first and second floors, baring the red brick structure, to retain its
original look as our design origin. The initial texture of the overall building materials was preserved, new and old echoing each other in time and space.









Mark

Residential of Lee






City / taipei
Year / 2018
Photographer /Lee Guomin
From / Radius interior design

           
This case is the renovation of a 40-year-old apartment, which will become home for a family of four. The biggest problem with the current old apartment lies in the cramped, confined space resulting from compartments as well as low ceilings and beams.


First of all, we plan the walkway circulation using simple building mass design, clearly separating public and private areas. All the doors are designed as hidden doors, blending in the material. The visual space is maximized with the axis lengthened by leveling the elevation and extending the material.


A substantial amount of hand-applied plain-colored paint is used in the space to neutralize spatial color intensity. Materials that symbolize nature, like stone, wood grain and special paint, are employed to create the symbiosis between man and nature with the changes of light and shadows. The living space evokes a sense of coziness for both the body and the mind, delivering a perfect, elaborate feast for the eyes as well as other senses.









Mark

Residential of Lin

























City / taipei
Year / 2018
Photographer /Lee Guomin
From / Radius interior design










         

Residence of Liu






city / taipei
year / 2018
photographer / Ivan
From / Radius interior design

           
The ceiling of the case retains the original appearance of the cement board, and the nature of the building is expressed. Then we put the geometrical body made of walnut board into the room, and plan the space of the private area such as storage and bathroom/kitchen. In the body. It also brings the warmth of wooden building materials to the space based on the cement color.
The porch increases the visual depth of the space by the effect of the mirror, and extends the cabinet to the TV cabinet in a platform manner, with changes in the material. The quiet cement special paint wall surface cooperates with the metal cabinet with different light and shadow due to the illumination of the light to draw the visual focus, and the white marble is blended underneath, perfecting the level change in the space.












Mark